Stamp2

/pause
/showtextonstart
/hidetextbox
TITLU
AUTOR
CATEGORIE
DATARE
DEŢINĂTOR
DESCRIERE
DIMENSIUNI
MATERIAL/TEHNICĂ
PROVENIENŢA
OBSERVAŢII
 

Echipa care a implementat proiectul 100 de ani de artă românească în arhiva Radu Bogdan conține oameni riguroși, fermi, cu viziune, atașați de opera și personalitatea lui Radu Bogdan. Îndrăznesc să cred că Radu Bogdan însuși i-ar fi creditat necondiționat. Astfel, vechiul său prieten și colaborator, prof. univ. dr. Lucian Ionescu, expert grafic, care l-a ajutat pe Radu Bogdan în numeroase expertize de semnătură andreesciană, ne-a sprijinit, încă de la început, în acest demers de restituire. Ciprian Isac, de la Atelierul de Grafică, ne-a creat identitatea vizuală, în acord cu figura lui Radu Bogdan, de a cărui personalitate este foarte atașat. Cosmin Miu, de la Institutul Național al Patrimoniului, este responsabil cu partea de programare a bazei de date din spatele acestui site. Cerasela Barbone, documentarist la Muzeul Național de Artă Contemporană, a pregătit materialele pentru publicare, alături de dr. Adriana Mazilu, de la Muzeul Național Cotroceni. Roxana Niculescu, Mihaela Popescu și Constantin Acsente, de la Institutul Național al Patrimoniului, au prelucrat materialele și au încărcat pe site fișele. Ania Moldoveanu, de la aceeași instituție, a fost asistent manager al proiectului. Alisa Tarciniu, fata responsabilă cu zâmbetele, după cum singură se intitulează, a fost omul de relație al Fundației Radu Bogdan cu publicul, pe parcursul evenimentelor din proiect. Responsabilul financiar, Antoaneta Sifft a alcătuit un dosar de decont impecabil și ne-a ușurat foarte mult procedurile administrative.

În numele echipei, mulțumesc Asociației Operatorilor Culturali din România, reprezentată de Andreea Raluca Grecu, Gabriela Baciu și Camelia Popa, pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-au acordat pe tot parcursul acestui proiect.

Mulțumesc partenerilor noștri: Dl. Radu Gabrea, Muzeului Național al Țăranului Român, domnului Director Virgil Nițulescu și domnului Vlad Columbeanu de la Noul Cinematograf al Regizorului Român, care s-au implicat personal în proecția filmului Struma, în data de 7 septembrie 2012, precum și Muzeului Vasile Grigore unde am fost găzduiți, prin amabilitatea domnului Aurel Rău și a doamnei Cornelia Konig.

Și nu în ultimul rând, țin să aduc prinos de recunoștință Daliei Bogdan, fără a cărei generozitate munca noastră nu ar fi avut obiect.

 

Mădălina Mirea, coordonator de proiect